Karrieredagen 2016

En gang i året arrangerer Næringslivsutvalget karrieredagen. Dette er skolens største happening, og en unik mulighet for bedrifter å profilere seg ovenfor studentene på skolen. På dagen vil det foregå en rekke ulike aktiviteter. Blant annet populærforedrag, mange bedriftstands, og ulike karriererettede presentasjoner fra bedrifter og skoler.
Dette er en unik mulighet for studentene å bli kjent med arbeidsmarkedet, og for bedrifter å profilere seg for fremtidige jobbsøkere.


Torsdag 8. september gikk årets Karrieredag for Handelshøyskolen i Trondheim NTNU av stabelen på campus Elgeseter.

Dagen startet med en velkomsthilsen fra Karrieredagsleder Inger Vig, før dekan Espen Gressetvold fortalte litt om viktigheten ved å arrangere og delta på Karrieredager. Konfransier Matilde Fjuk Vestreng varmet opp publikum med «bølgen» og en «selfie» før vi tok imot første foredragsholder, Inge Solheim.

IMG_9923

Som eventyrer og polfarer motiverte Inge oss til å følge drømmen vår og lete etter aktiviteter som gir oss «den følelsen»! For ham selv er det når han er ute på ekspedisjoner og eventyr. Han oppfordret oss til å strekke oss det lille ekstra for å nå målene våre, enten det er karrieremessig eller i livet som sådan.

IMG_9923

Etter at vi var ferdige med åpningssesjonen i A1, yret folkelivet videre i Vrimla. Representanter fra bedriftene svarte på spørsmål fra nysgjerrige studenter og informerte om stillingsannonser og internships. Blant bedriftene var det alt fra de største bankene og regnskapshusene til bemanningsbyråer, revisjonsfirma, universiteter og bedrifter med karrieremuligheter innenfor salg.

I Studenloungen i 3. etasje kunne studentene trekke seg tilbake og ta seg en matbit. Her ble det arrangert konkurranser, spill, quiz, ID-fotografering og fussball-turnering.

Neste foredragsholder, basehopper og friskikjører Karina Hollekim, satte et minneverdig punktum på dagen. Hennes sterke historie om å komme tilbake fra ulykken som knuste begge beina hennes målbandt salen som fulgte nøye med på det hun hadde å si. Mens det rullet videoer av Karinas ekstreme hopp og turer, fortalte hun om frykten før det første hoppet og om kampen tilbake fra hoppet som gikk galt. Karina oppfordret oss til å tørre å drømme og å våge og strekke oss litt lenger enn andre for å nå det målet vi setter oss.

IMG_9923

Etter en vellykket dag på skolen fortsatte festen på Karrieredagsbankett på Thon Hotel Prinsen med etterfest på Studio 26. Toastmaster Asbjørn Olsen ledet oss elegant gjennom kvelden, med tale fra prodekan Hans Marius Eikseth og underholdning fra Alan Drop.

 

Nyheter