Januar 2016

Nytt år – nye muligheter! Da klokken rundet midnatt 31.desember gikk vi ikke bare inn i et nytt år, men også en fusjon. Handelshøyskolen i Trondheim var med det offisielt en del av NTNU. Spørsmålet er hvordan denne overgangen påvirker studentene? Vi har vært i prat med STØH-leder Kristian Birgirsson og fadderansvarlig Ina Rosenhaug Bjørset for å få svar på blant annet dette. 

  • Hvordan blir studentene ved Handelshøyskolen påvirket av fusjonen med NTNU?

Fusjonen med NTNU er en prosess som tar tid, og det vil ikke føre til drastiske endringer nå i starten. Det vi i første omgang kommer til å bli påvirket av er hva slags type fakultet vi blir, og nye eksamensregler. Det kan være lurt å lese seg opp på de nye eksamensreglene som vil komme i løpet av året, slik at en er fullt oppdatert.» 

Videre forteller Birgirsson at han ønsker å engasjere studentene ved å gå ut av samarbeidet med Quak!

Noe jeg virkelig ønsker, er å jobbe for å få enda flere engasjerte studenter som ønsker å stille til verv. Dette håper vi på å oppnå ved at vi i år skal ha en helt egen fadderuke, i regi av STØH.

12471311_204170876597852_3305929100804588345_o

Fadderansvarlig Ina Rosenhaug Bjørset forteller hvorfor skolen valgte å lage sin egen fadderuke:inash

-STØH som studentforening har merket en liten nedgang av engasjement den siste tiden. Vi er overbevist om at en engasjerende fadderuke, som viser mer hva STØH har å by, på vil føre til økt engasjement fra nye studenter.

Også relativt dårlig oppmøte fra Handelshøyskolestudenter på alkoholfrie arrangement, som aktivitetsdag og ”dagen med det rare i”, er noe som får oss til å ville arrangere alene. Vi tror det vil bli større oppmøte på slike arrangement om de er kun for oss og ikke 3000 andre studenter. 

I bunn og grunn har studentene mer enn nok med å bli kjent med sine medstudenter i fadderuken med den studentmassen vi har. Med egen fadderuke har vi og nå muligheten for å knytte et sterkere bånd mellom master og bachelor, da master ikke har vært en del av Quak! før. 

 


 

birgshHer er Birgirssons beste tips til hvordan DU kan bli neste

STØH-leder:

Vær motivert

Vær strukturert, og planlegg dagene dine.

Lær deg å prioritere! (Dette er kanskje det viktigste punktet.)

Du må like å ha ansvar, og tørre å ta utfordringer på strak arm

 

 

 

 

 


KONKURRANSE – VINN ET TØHNNA-KORT!

 

  • Når er neste bedriftspresentasjon og med hvilken bedrift?

Send svaret på melding på Næringslivsutvalgets facebook-sideVinneren trekkes i morgen (25.01) kl 1300. Konkurransen er avsluttet.

Nyheter