Uke 42, 2015

Hei og god søndag!  Vi legger bak oss en god uke, og ser frem mot en ny og spennende en her på Handelshøyskolen i Trondheim.  

 

Næringslivsutvalget ved Handelshøyskolen i Trondheim hadde denne uken gleden av å inviterer til foredrag med utenriksminister, Børge Brende, kun timer etter statsbudsjettet ble fremlagt. Brende tok for seg det dagsaktuelle temaet; Norsk utenrikspolitikk i krisetid, og hadde også satt av rikelig med tid til spørsmål fra salen.

 

I en snau time snakket Børge Brende om situasjonen rundt Russland, flyktninger og syriakonflikten. Her var han sentral på at ”utenrikspolitikk blir innenrikspolitikk”, der vi ikke kan ta fremgangen for gitt. Angående bistandsmidler, så så han det som særdeles viktig at Norge stiller opp slik at land ikke bryter sammen, selv om det alltids vil være en viss risiko angående fremkomsten av disse midlene. Brende ble møtt av flere nyanserte problemstillinger og spørsmål fra et oppvakt publikum, og hans svar ga en fullstendig oversikt over norsk utenrikspolitikk både i nåtid og også i tiden fremover.

Alt i alt et meget interresant og lærerikt foredrag, og vi i Næringslivsutvalget vil takke utenriksministeren, og alle oppmøte for et fint arrangement!

Brende1

IMG_0153

IMG_0143

Nyheter

Legg igjen en kommentar